МЗШВ ќе реализира сет мерки за развој и зголемување на органското производство

Македонија има поволни агро-еколошки услови за развој на органското земјоделско производство, затоа започнуваме со реализација на сет мерки за стимулирање и унапредување на овој тип на производство, порача министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски на денешната  тркалезна маса „ Како да се поттикне органското производство на храна“. Николовски потенцираше дека заложбата на МЗШВ…

Владата ги усвои Програмите за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој за 2018 година

Владата на 50-тата (23.01.2018) седница усвои неколку Програми по предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, како и информации за распишување на јавни огласи за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост до 3 хектари и над 3 хектари. На вчерашната седница се усвоија Програмите за финансиска поддршка на земјоделството и на…

ИКТ ВО АГРОБИЗНИС

ИКТ ВО АГРОБИЗНИС” Одржана конференција на тема „ИКТ во агробизнис” На 25ти и 26ти ноември, МАСИТ – ИКТ Стопанската комора организираше конференција на тема „ИКТ во Агробизнис”, во хотел Александар Палас во Скопје. МАСИТ по тринаесетти пат ја организира оваа конференција, како успешен собир на сите чинители од ИКТ заедницата. За прв пат оваа година…