МЗШВ ќе реализира сет мерки за развој и зголемување на органското производство

Македонија има поволни агро-еколошки услови за развој на органското земјоделско производство, затоа започнуваме со реализација на сет мерки за стимулирање и унапредување на овој тип на производство, порача министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски на денешната  тркалезна маса „ Како да се поттикне органското производство на храна“. Николовски потенцираше дека заложбата на МЗШВ…